Arvika kommunikation

Hamnar

En faktor som avgjorde att valet landade på Arvika, när en ny ort skulle byggas upp i närheten av den norska gränsen, var att det i Arvika fanns möjlighet att bygga en hamn. När den byggdes upp blev det Sveriges ”innersta hamn” vilket det fortfarande är. Med det menas att det är den hamn längst in i Sverige som har kontakt med havet. Visserligen via en rad olika slussystem men båtarna kunde tidigt ta sig hit vilket skapade förutsättningarna för handeln. Detta inte minst när Säffle kanal blev klar ett tiotal år efter att orten grundades.

Denna kanal går idag under namnet Vikingaleden och används gärna av de som vill njuta av sin semester på en båt och utforska olika farleder i närheten. Vikingaleden är 8 mil lång och via den kan man nå upp till Sulvik där det behövs hjälp med båtlyft för den som vill ta sig vidare i andra sjö-och kanalsystem.

Någon kommersiell sjöfart längs denna led finns däremot inte längre vilket till stor del handlar om att kanalen inte kunnat moderniserats och därmed följt de krav som ställs med nya fartyg.

Idag är det alltså främst småbåtar samt en del turistbåtar som trafikerar kanalerna och vattnet kring Arvika. Den största småbåtshamnen är Solbergsholmen vilken är belägen relativt nära centrala delarna av orten. Det är även hit som besökare kommer, om de kommer vattenvägen, då det finns en gästhamn med plats för 15 besökande båtar. Någon hamnavgift tas inte samtidigt som det i närheten finns en rad bekvämligheter som dusch, miljöstation och färskvatten. Det är möjligt att få hjälp med båtlyft om så behövs. Ett välkomnande och perfekt läge att lägga till på för alla gäster. Inte minst eftersom man då bor bara 500 meter från centrum samtidigt som man får njuta av livet på sjön.

Utöver Solbergsholm finns självklart även andra småbåtshamnar i varierande storlekar. Dessa drivs främst av lokala båtklubbar och båtsällskap och det är då dessa man bör kontakta om man vill ha en båtplats. Exempel på båtklubbar är Edane Båtklubb, Glava Båtklubb och Sulviks Båtsällskap.